10 mitos tentang kedutan

Kedutan yang kejam jejak pada apretadita umur pada kulit. Dan untuk bekerja untuk mencegah penampilan mereka, wanita (dan semakin laki-laki) di seluruh dunia dan di mana-mana umur untuk cuba sesuatu, bukan teknik dan rawatan. Tetapi hakikat bahawa beberapa teori pembentukan dan pencegahan kedutan adalah kebenaran dan yang merupakan hasil komersial strategi? Kami hadir anda

10 mitos tentang bryggeriet 1: Wanita dengan kulit yang berminyak mempunyai kurang kedutan.

Ralat. Kedutan dikaitkan untuk kekurangan kolagen, tidak gemuk atau kelembapan. Hanya kulit yang berminyak dengan kandungan air yang lebih tinggi, yang menyembunyikan kedutan dan kering kulit kering, membuat mereka lebih kelihatan.

Mitos 2: Intensiti kedutan adalah genetik ditentukan.

Ralat. Gen memainkan peranan dalam pembentukan kedutan, tetapi tidak tegas. Yang paling penting adalah cara hidup – cahaya, kulit peduli, Rokok, makanan, tekanan.

Mitos # 3: Kedutan yang terbentuk sebelumnya tapi muncul kemudian.

Ralat. Kedutan yang tidak terbentuk pada jadual, dan ketika tahap kolagen dalam kulit. Sinar matahari dan tabiat buruk dalam hidup mempercepatkan pecahan itu, yang boleh menyebabkan lebih awal permulaan. Tapi jika beliau pengeluaran bisa memperlambat mereka.

Mitos # 4: Lebih banyak air = kurang kedutan.

Ralat. Penggunaan yang besar jumlah air yang amat penting untuk air keseimbangan badan. Tapi air tidak ada obat ajaib untuk melindungi terhadap keriput. Sekurang-kurangnya untuk memberikan asli Bersinar untuk kulit dan menyokong kekenyalan, tidak untuk menghentikan waktu. Hanya untuk memperlambat manifestasi kelihatan.

Mitos 5: seperti matahari, melindungi dari kedutan.

Ralat. Sinar matahari hanya salah satu faktor penuaan, dan mereka yang bertanggungjawab kebanyakannya untuk awal kedutan terbentuk. Yang lebih penting adalah usia, yang asli proses yang tidak boleh diubah. Jadi daripada mencoba untuk menyangkal diri anda guitarsite tenaga matahari, hanya menggunakan betul kosmetik pelindung matahari dan mengambil langkah berjaga-jaga ketika anda menghabiskan waktu yang lama di luar.

Mitos No 6: Latihan untuk otot wajah mencegah kedutan.

Ralat. Sebenarnya ia boleh berlaku dan sebaliknya – penurunan dan penyaliban otot wajah untuk mempercepat penampilan mereka. Akibat мимическите10 tugas untuk kedutan otot-otot di bawah kulit terbentuk alur yang kulit tubuh dengan usia dengan kehilangan kelenturan. Jadi terdapat keriput di dahi, di sekitar mata dan mulut, yang akan meningkatkan atau akan muncul lebih awal jika anda berlatih secara sedar otot.

Mitos # 7: Sol menyebabkan kurang kedutan dari matahari.

Ralat. Mesin buatan penyamakan lebih berbahaya daripada matahari karena mereka menghasilkan lama ultraviolet sebuah sinar (PSU) itu menembus kulit dan menyebabkan penuaan, kulit yang kendur, kanser. Jadi di berlatih kerosakan yang lebih kuat daripada UVB, menyebabkan permukaan terbakar.

Mitos # 8: Hydratant hanya diperlukan di siang hari.

Ralat. Di samping itu, di pagi hari anda memohon hydratant setiap malam sebelum tidur, termasuk di sekitar mata. Malam halangan kulit – sekurang-kurangnya di bawah pengaruh persekitaran, membolehkan lebih mudah penyerapan dan penembusan yang lebih mendalam dari bahan-bahan. Dan ini meningkatkan ketegangan kulit.

Mitos # 9: Anti-umur produk yang dimaksudkan hanya untuk kulit Matang dan dilihat kedutan.

Ralat. Ini produk mengandungi semua bahan-bahan yang diperlukan untuk memenuhi keperluan kulit, termasuk sokongan kolagen dan elastin, tiada yang membawa kepada kedutan. Jadi menggunakan mereka dalam tahap awal, apabila tidak ada tanda-tanda penuaan, boleh membantu anda untuk memperlambat manifestasi.

Mitos 10: lebih mahal adalah satu anti-umur produk, semakin ia berkesan.

Ralat. Tidak harga sebuah produk yang menentukan kualiti, dan formula. Beberapa bahan-bahan yang telah terbukti sebagai yang paling efektif dalam memerangi kedutan, tetapi sebuah gabungan beberapa berubah menjadi anti-penuaan benar cocktail untuk kulit. Seperti Hidroksil asid, Q 10, Retinol, ekstrak teh hijau, kolagen atau peptida, yang merangsang.

Kedutan adalah bagian dari proses penuaan semula jadi. Tetapi menurut penyelidikan, orang-orang yang makan tepat, latihan secara teratur dan melindungi kulit dari alam, kelihatan lebih muda dari anda umur sebenar. Ini berarti bahwa jika anda meletakkan kanan penjagaan kulit dan air kehidupan yang sihat, kedutan muncul pada tahap akhir pembangunan biologi, dan akan memberikan tambahan pesona dengan wajah.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *